fredag den 9. oktober 2009

Middelalder mad på Kegnæs

Min gruppe har valgt, at lave mad inspireret af middelalderen. Vi valgte, at lave en 3retters menu som skulle bestå af:

Forret: Honning-toast med pinjekern.
Hovedret: Lammegryde med fladbrød.
Dessert: Afdryppet tykmælk med bær.

Vi skulle udfolde vores kogekunst på Kegnæs hvor Nanna bor og hun havde været så heldig, at kunne låne div bål ting på hendes arbejde.

Vi startede op med, at få gjort klar til bålet....
Så skulle der graves hul til vores jordovn, så vi kunne få vores lam i med det samme.

Nanna og jeg samlede sten og Christian fik dem lagt, som de nu skulle.



Vi gik igang med den første ret der var på menuen, honning- toast med pinjekerner.


I opskriften stod der vi skulle riste brødet på en brødrister, men men det havde man jo ikke middelalderen, så vi ristede det over bålet.

Honning toast med pinjekerner - en MEGET sød forret, som der var delte meninger om i gruppen ;O)



Så var det lammet der stod for tur. Den skulle pakkes godt ind i sølvpapir og så i jordovnen.



Vi pakkede lammet godt til med de varme sten...



...... og så godt med jord henover.

Vores fladbørd hævede godt op, da de kommer over på pladen.


Da lammet var færdig stegt, skar vi det i tern kom det i gryden og koges sammen med persille, løg, kanel, gurkemeje, rødvins eddike, rød druesaft og honning.




Det duftede dejligt, men smagen var ikke lige mig, de to andre i gruppen syntes tilgengæld, at det smagte rigtig godt, så der blev spist op...



Det var en rigtig hyggelig dag og vejret var rigtig med os.


Så den sidste ret, afdryppet tykmælk med bær. Det var en rigtig dejlig desseret. Vi havde brugt frosne bær, men det retten ville også være god med ny plukkede jordbær....






















1 kommentar: